Een museum bezoeken in Suriname
Een museum bezoeken in Suriname mag zeker niet ontbreken bij een bezoek aan het land. Suriname heeft een rijke geschiedenis en cultuur die tot uiting komt in de vele musea die je kunt bezoeken. In deze tekst nemen we je mee op een rondleiding langs de meest interessante musea in Suriname.
Het Surinaams Museum/Fort Zeelandia
Het Surinaams Museum is het oudste museum van Suriname en bestaat al sinds 1916. Het museum heeft een uitgebreide collectie die de geschiedenis, cultuur en natuur van Suriname vertelt. Er zijn onder andere exposities over de inheemse bevolking, de slavernij en het leven op de plantages. Daarnaast is er een collectie met archeologische vondsten en kunstwerken uit de koloniale periode te bewonderen. Het Surinaams Museum is gevestigd in Fort Zeelandia.
Fort Zeelandia is een historisch fort dat in de 17e eeuw gebouwd werd door de Nederlanders kolonisators. Tegenwoordig is het fort een museum waar je meer kunt leren over de geschiedenis van Suriname. Fort Zeelandia heeft onder andere exposities over de slavernij en de rol van het fort tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Maritiem Museum Suriname
Het Maritiem Museum Suriname is een museum dat zich, zoals de naam al zegt, richt op de maritieme geschiedenis van Suriname. Het Maritiem Museum Suriname is gevestigd in een oud pakhuis aan de Waterkant en heeft een collectie van onder andere scheepsmodellen, navigatie-instrumenten en historische foto’s.
Museum Bakkie
Museum Bakkie is een museum op voormalig koffieplantage Reynsdorp (1744) in Commewijne, ten oosten van Paramaribo. Het museum is alleen per boot over de Commewijnerivier te bezoeken.. Museum Bakkie biedt een interessante kijk op de geschiedenis van de plantages en het leven van de tot slaaf gemaakten.
De collectie van Museum Bakkie omvat onder andere: archeologische vondsten, prenten, schilderijen, documenten en gebruiksvoorwerpen. Er zijn exposities over de slavernij, de plantages en de Creoolse cultuur. Ook is er een tuin met geneeskrachtige planten en kruiden die gebruikt werden door de tot slaaf gemaakten. Meer weten over de mogelijkheden om Museum Bakkie te bezoeken? Je kunt contact met ons opnemen via ons contactformulier.